WordPress website maken in 2024 [gids] – Yourhosting (2024)

Inhoudsopgave

1. Starten met WordPress

  • Waarom WordPress?
  • Benodigdheden
  • WordPress automatisch installeren
  • Website maken met AI

2. Website inrichten

  • Pagina’s toevoegen
  • Menu’s aanmaken
  • Content maken
  • Plug-ins toevoegen

3. Extra functionaliteiten en verbeteringen

  • Updaten en beveiligen
  • Website-bezoekers trekken
  • Webshop starten

Waarom een website maken in WordPress?

WordPress is een systeem waarmee je eenvoudig een website kunt maken en beheren. Het is in 2003 begonnen als een platform voor blogs, maar is nu uitgegroeid tot een van de meest gebruikte systemen voor allerlei soorten websites, zoals persoonlijke blogs, bedrijfswebsites en zelfs webshops.

WordPress is het meest gebruikte systeem voor websites ter wereld. Meer dan 40% van alle websites op internet worden aangedreven door WordPress. Dit betekent dat miljoenen mensen en bedrijven wereldwijd vertrouwen op WordPress voor hun websites.

Voor WordPress zijn de meeste plug-ins beschikbaar. Een plug-in is een stukje software dat je aan je website kunt toevoegen om extra functies te krijgen, zoals contactformulieren of fotogalerijen. Het werkt als een app op je telefoon, maar dan voor je website.

WordPress heeft een enorme bibliotheek van meer dan 58.000 gratis plugins in de officiële WordPress Plugin Directory, en er zijn ook duizenden premium plugins beschikbaar via externe marktplaatsen en ontwikkelaars. Deze plug-ins variëren van eenvoudige functionaliteiten zoals contactformulieren en SEO-tools tot complexe oplossingen voor e-commerce, beveiliging, en meer. De grote hoeveelheid plug-ins is één van de redenen waarom WordPress zo populair is.

WordPress website maken in 2024 [gids] – Yourhosting (1)

Wat heb je nodig voor een WordPress website?

Voor het starten van een WordPress website heb je in ieder geval deze essentiële diensten nodig:

  1. Domeinnaam: Een domeinnaam is het webadres van je site (bijvoorbeeld yourhosting.nl).
  2. WordPress hosting: Met hosting staat jouw website online. Voor een WordPress website kun je een speciaal WordPress hostingpakket kiezen.
  3. WordPress software: Dit is gratis te downloaden en te installeren. Kies voor WordPress hosting om WordPress automatisch te downloaden.

Laat WordPress automatisch installeren

Het starten van een WordPress website kan soms ingewikkeld lijken, vooral voor beginners. Gelukkig wordt dit proces heel eenvoudig met WordPress Smart Start.

WordPress Smart Start zit standaard inbegrepen bij onze WordPress pakketten. WordPress wordt automatisch voor je geïnstalleerd wanneer je ons WordPress pakket kiest. Zelf hoef je dus alleen te wachten tot de installatie is afgerond! Hier krijg je automatisch bericht van. Zodra je WordPress opent, verschijnt WordPress Smart Start om je verder te helpen.

Smart Start: Jouw WordPress website maken met AI

WordPress Smart Start is een slimme AI-tool die je helpt bij het opzetten van je website. Hiermee staat je website binnen enkele minuten online, zonder dat je technische kennis nodig hebt.

Bij de start van de installatie stelt Smart Start je een paar eenvoudige vragen, zoals de naam van je website, welk thema je aanspreekt, en welke stijl je wilt gebruiken. Op basis van jouw antwoorden selecteert Smart Start automatisch de beste thema’s en plug-ins voor jouw website. Dit zorgt ervoor dat je website er professioneel uitziet en de juiste functionaliteiten heeft.

Door de doelen voor jouw website aan te vinken, kan Smart Start je website vullen met relevante inhoud. Denk aan belangrijke pagina’s zoals de homepage, over ons-pagina, en contactpagina. Ook worden alvast handige contentblokken, teksten en afbeeldingen toegevoegd aan de pagina’s.

WordPress website maken in 2024 [gids] – Yourhosting (2)

Voor wie is een AI website builder?

WordPress Smart Start is ideaal voor iedereen die snel en zonder gedoe een professionele website wil opzetten. Enkele voordelen zijn:

  • Snelheid: Je website kan binnen enkele minuten online.
  • Gebruiksvriendelijkheid: Geen technische kennis vereist.
  • Relevante content: Je website wordt automatisch gevuld met relevante teksten en afbeeldingen.
  • Aanpasbaarheid: Nadat Smart Start je website heeft ingericht, kun je zelf eenvoudig aanpassingen doen. Of het nu gaat om teksten wijzigen, afbeeldingen toevoegen, of extra plug-ins installeren.

Met WordPress Smart Start van Yourhosting wordt het opzetten van je eigen WordPress-website een fluitje van een cent. Het bespaart je tijd en zorgt ervoor dat je website er direct professioneel uitziet.

WordPress website maken in 2024 [gids] – Yourhosting (3)

Jouw WordPress website instellen

In het verleden richtte je helemaal zelf jouw website in. Denk aan een menu aanmaken, pagina’s maken, een favicon (dat is een website-icoontje) toevoegen en meer.

Gelukkig maakt WordPress Smart Start dit proces veel makkelijker. Leer alles over WordPress met onze gratis whitepaper.

Aan de slag met je WordPress website

Download gratis onze whitepaper. Hierin krijg je stap-voor-stap uitleg over het maken van je WordPress website.

Download whitepaper

Pagina’s toevoegen

Om pagina’s toe te voegen aan WordPress, log je in op het dashboard en klik je op “Pagina’s” en vervolgens op “Nieuwe pagina.” Vul de titel en content van je pagina in, en klik daarna op “Publiceren” om je pagina online te zetten. Voor elke nieuwe pagina herhaal je deze stappen.

Menu aanmaken

Een goede navigatie maakt het voor bezoekers gemakkelijk om snel te vinden wat ze zoeken. Dat verbetert hun ervaring en helpt zoekmachines om je website beter te begrijpen en te indexeren, wat je positie in zoekresultaten kan verbeteren.

Om een menu aan te maken in WordPress, ga je naar het dashboard en klik je op “Weergave” en vervolgens op “Menu’s.” Geef je menu een naam, selecteer de pagina’s, berichten of aangepaste links die je wilt toevoegen, en klik op “Menu opslaan.” Je kunt het menu daarna aan verschillende locaties op je website toewijzen, zoals de hoofd- of voettekst.

WordPress Smart Start maakt automatisch een menu voor jou aan. Deze kun je op de gebruikelijke plek vinden, zodat je het menu gemakkelijk kunt aanpassen.

Vullen met content

Heb je gekozen voor Smart Start? Dan zijn jouw pagina’s meteen al gevuld met relevante teksten en afbeeldingen. Deze kun je vervolgens naar wens aanpassen. De AI van Smart Start kan jou verder helpen met het schrijven van goede teksten.

Wil je teksten aanpassen of begin je helemaal blanco? Bekijk de volgende blogs voor tips over website content schrijven:

  • Ontdek 12 tips voor content schrijven
  • Lees over 7 tips voor content inspiratie
  • Laat AI je helpen met marketingteksten

Plug-ins toevoegen

Plug-ins voegen een functionaliteit toe aan jouw website. Denk aan een cookiemelding, afbeeldingen op jouw website verkleinen of een 404-pagina toevoegen. Sommige plug-ins kun je gratis toevoegen, andere plug-ins vragen een bedrag voor de premium functionaliteiten.

Smart Start voegt automatisch plug-ins toe die relevant zijn voor jouw website. Als afspraken inplannen bijvoorbeeld een doel is van jouw website, wordt er een handige plug-in voor geïnstalleerd.

Misschien wil je nog meer handige functionaliteiten toevoegen. Ben je op zoek naar meer handige plug-ins? Ontdek de beste WordPress plug-ins.

WordPress website maken in 2024 [gids] – Yourhosting (4)

WordPress beveiliging en updates

Voor een veilige website heb je een SSL certificaat nodig. Dat is het slotje dat je ziet in de zoekbalk. Dit versleutelt de verbinding en zorgt voor meer vertrouwen bij jouw bezoekers.

Jouw WordPress website regelmatig updaten is belangrijk voor de veiligheid van jouw website. Je moet WordPress updaten, en ook alle geïnstalleerde plug-ins.

Door jouw website goed te onderhouden, voorkom je bijvoorbeeld virussen en dalingen in de zoekresultaten van zoekmachines. Bekijk ook eens onze tips voor je WordPress website onderhouden.

Meer bezoekers trekken naar jouw website

Zodra jouw WordPress website is gelanceerd, begint het echte werk! Het groeien van jouw website. Een website kun je op verschillende manieren laten groeien. Denk aan advertenties, gastbloggen op andere websites of posten op sociale media.

Misschien nóg wel belangrijker is SEO (zoekmachineoptimalisatie). Met andere woorden: goed gevonden worden in zoekmachines zoals Google. Je wilt zoveel mogelijk bezoekers naar jouw website trekken. Met een goede SEO-strategie kun je jouw zichtbaarheid vergroten en een succes maken van jouw website. Denk aan relevante zoekwoorden gebruiken, kwalitatieve content plaatsen en een gebruiksvriendelijke website hebben.

Ga je een website starten met WordPress Smart Start? Dan ben je al op de goede weg. Laat Smart Start een SEO-plugin voor je installeren, jou helpen met goede teksten schrijven en een logische paginastructuur maken. Bovendien zien de thema’s van Smart Start er goed uit op ieder apparaat. Ook dat is belangrijk voor SEO!

Wil je nog meer SEO tips ontvangen? Download dan ons gratis whitepaper.

Aan de slag met je WordPress website

Download gratis onze whitepaper. Hierin krijg je stap-voor-stap uitleg over het maken van je WordPress website.

Download whitepaper

Een webshop maken met WordPress

Wil je ook producten of diensten gaan verkopen op jouw website? Dan begin je een webwinkel. Ook dat is mogelijk met WordPress! In ons stappenplan voor een webshop maken lees je meer over de verschillende mogelijkheden.

Veel succes met het lanceren van jouw eigen WordPress website!

WordPress website maken in 2024 [gids] – Yourhosting (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 5259

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.